top of page

30 de ani de inspirație
Povestea succesului Coneltex izvorăște din același filon al schimbărilor anilor 90. Schimbările care astăzi par dintr-un trecut foarte îndepărtat, la vremea respectivă au împărțit societatea în angajați și privatizați. Privatizații erau un fel de antreprenori din zilele noastre, doar că nu aveau atâtea cunoștințe despre ce înseamnă o afacere. Au construit de la zero, unii afaceri mai mici, alții imperii, iar cei mai norocoși au reușit să își păstreze o creștere constantă și să genereze succes în jurul lor.

Ion Sveduneac este un om fericit care prin muncă și implicare poate astăzi să privească în urmă cu mândrie la ceea ce a realizat. O companie stabilă cu peste 80 de angajați, o cifră de afaceri peste media multor IMM-uri și nu în ultimul rând, o familie în jurul căreia a clădit tot.


A fost odată...


Primul capot vândut... așa a început aventura Coneltex. Pe o măsuță improvizată într-un bazar aglomerat și gri, fără încălzire și fără alei din beton. În câteva luni se făcuseră câteva sute de capoate vândute, iar acum provocarea era să răspundem acestei cereri fără să facem rabat la calitate.


Fără capital de lucru, cu achiziții de material doar pentru comanda viitoare de la furnizorii care încet încet au căpătat încredere și au început să livreze și pe datorie. Sunt amintiri dintr-o perioadă când Ion Sveduneac făcea ce credea el că e mai bine, consultându-se cu soția în privința îmbunătățirii produselor. Succesul nu e întâmplător, e rezultatul atenției la nevoile cumpărătorului, e seriozitatea cu care păstrezi balanța de cheltuieli și încasări, e munca fizică și energică pentru a livra la timp calitate și un produs care poate fi considerat pentru o perioadă de timp scurtă avangardist. Iar ciclul se repetă pentru că piața se schimbă și nevoile se transformă, așa că din nou trebuie luată decizia.


Ce facem în continuare?

Fuste din catifea.


„Am umplut România și Ucraina de fuste din catifea. Nu reușeam noi să coasem, chiar dacă în perioada respectivă aveam deja câteva angajate care ne ajutau.”Astăzi Coneltex produce o gamă variată de produse (lenjerii de pat, pilote și perne antialergice, cuverturi, fețe de masă și naproane), confecționate din materiale textile de cea mai bună calitate (bumbac 100% neted sau creponat, bumbac satinat neted sau creponat, damasc, ranforce alb), la prețuri foarte competitive pentru piața din România.Dezvoltarea unui brand de succes este o următoare etapă naturală, așa că următorul pas a fost construirea primei hale proprii unde s-a organizat producția în așa fel încât să facă față ritmului cererii care de acum se diversificase la lenjerii de pat și ulterioar la pilote.


„Am cumpărat o mașină veche de la Timișoara, cu care făceam pilote. Mergeam seara cu soția și coseam ca să avem ce livra a doua zi. Mergea greu. Totul se făcea manual, până într-o zi când am reușit să găsesc o mașină automată în Turcia. Costa 200 000 de euro. De unde atâția bani? Hai la bănci să vedem cine se înghesuie să ne crediteze?”


Nu ne oprim


Banii au venit în cele din urmă de la Banca Transilvania care a avut încredere că modelul de business prezentat va duce la succesul și mai mare al firmei. Și așa a fost.„Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat întotdeauna inspirație și puterea de a lua deciziile cele bune. Doar când nu L-am ascultat și m-am grăbit am greșit și am pierdut.”


„Am clienți în toată țara și o rețea de agenți care distribuie la comercianții locali, cei care știu mai îndeaproape nevoile clientului. Cu supermarketurile m-am liniștit, nu îi interesează calitatea, ci doar prețul. Pe mine mă interesează să livrez și calitate, că altfel nu reziști pe piață.”Pandemia Covid din 2020 a adus oportunitatea de a achiziționa o mașină automată pentru măștile sanitare, însă lucrurile nu au mers așa cum ar fi trebuit să meargă. Dacă în prima fază toată lumea voia măști și toate instituțiile l-au căutat pentru a achiziționa, ulterior s-a dovedit faptul că această direcție nu a fost una inspirată.„Cred că m-am gândit doar la partea financiară și nu am luat deciziile așa cum obișnuiam să le iau în trecut, dar e o lecție pe care am învățat-o.”


Între timp Coneltex se află în hale noi, mai spațioase și unde locurile de depozitare și de lucru sunt mult mai generoase. Cu o investiție pe fonduri Europene s-a reușit achiziționarea a încă două linii de producție de pilote, care pe lângă că sunt mai rapide, sunt și programabile pentru ca modelele să fie cât mai diverse. Distribuția se realizează în toată țară în regim propriu.

„Cea mai mare realizare sunt fetele mele!!!”


Astăzi totul funcționează așa cum trebuie. Ion Sveduneac se declară un om împlinit și știe că prin succesul lui a adus valoare atât angajaților cât și clienților. După 30 de ani de muncă la propriul vis ar mai fi ceva, să ambaleze și mai bine și mai atractiv produsele sale.„Ambalajul vinde. Eu țin la calitate, dar omul dacă vede un ambalaj mai fistichiu cumpără fără să se întrebe ce e înăuntru. La mine o să găsească întotdeauna și calitate bună și preț bun.”Succesul Coneltex este o mândrie pentru Suceava și o poveste pe care ne bucurăm să o împărtășim cu cititorii noștri.


CONELTEX

Str. Grigore Alexandru Ghica

nr. 18 Suceava 720089

RomâniaTel: 0735 194 314

www.coneltex.ro
37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page