top of page

Trăiește în prezent !

Updated: Feb 26, 2020

Codruta Covasă - Psiholog

Ea este Codruța Covașă, pentru unii prietenă, pentru alții psihoterapeut. Astăzi vom avea un dialog cu psihoterapeutul Codruța Covașă, atestat de Colegiul Psihologilor din România, având drept de liberă practică din 2016. După absolvirea Facultății de Psihologie s-a orientat către o formare în Psihoterapie Integrativă în cadrul Asociației de Cercetare și Consiliere în Psihoterapia Integrativă. Având o experiență de aproape 3 ani în propriul cabinet, Codruța ne povestește că a lucrat cu persoane cu vârste și probleme de viață diferite :

- copii cu dificultăți școlare, tulburări de comportament, ticuri, anxietate;

- copii, adolescenți și tineri cu istorii de abuz fizic și sexual;

- familii cu probleme de relaționare și comunicare;

- persoane afectate de depresie, atacuri de panică, anxietate;

- persoane cu diferite tulburări de personalitate;

- persoane interesate de dezvoltarea lor persoanală.


În contextul actual, în care rolul psihoterapeutului în viețile noastre este din ce în ce mai important, am fost curioși să aflăm mai multe lucruri despre meseria Codruței.


Cum s-a născut orientarea către această meserie?


Decizia de a deveni psihoterapeut a fost influențată de diverși factori și experiențe de viață, însă la baza deciziei stă dorința de a ajuta. Dintotdeauna am simțit că am potențial în această zonă și tocmai de aceea am devenit tot mai curioasă de mecanismele de funcționare ale psihicului uman. Sigur că rolul de “salvator” pe care mi l-am asumat inconștient odată cu dorința de a ajuta a căpătat noi repere și dimensiuni pe măsură ce m-am dezvoltat personal și profesional, astfel încât să nu fie un consumator de resurse emoționale.


Cui se adresează psihoterapia?


Probleme emoționale au existat dintotdeauna; unii oameni le gestionează bine, alții se blochează. Ei bine, psihoterapia se adresează celor cărora li se întâmplă să dezvolte astfel de blocaje, fie că vorbim de persoane care trec printr-un impas, fie persoanelor care doresc să găsească răspunsuri legate de dezvoltarea și traiectoria vieții lor.


Cum alegem psihoterapeutul?


Întrebarea ta îmi amintește de momentul în care am ales să încep programul de formare pentru această meserie. Întrucât există mai multe orientări psihoterapeutice, mi-a fost destul de greu să fac alegerea, iar ceea ce m-a direcționat spre psihoterapie integrativă a fost tocmai îmbrățișarea frumoasă a elementelor mai multor scoli terapeutice, ceea ce îmi oferă posibilitatea de a dezvolta, împreună cu clientul, strategia terapeutică pliată pe nevoile lui. Cred că la fel e și cu alegerea psihoterapeutului, importantă e încrederea pe care o distribuie clientul procesului psihoterapeutic.


Cum îmbrățișează oamenii ideea de psihoterapie?


Mă bucur că mă întrebi asta, pentru că e o ocazie să transmit bucuria pe care o trăiesc, constatând că populația județului nostru se arată tot mai implicată în direcția stării de bine și tot mai deschisă către psihoterapie.Pentru consultații: 0725 651 610

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page