top of page

Ce va fi mâine?

Gânduri despre o lume mai bună.


E destul de clar ca suntem la începutul unei crize și oricât de mult ne dorim să facem pe prezicătorii nu ne iese, de aici și frica și panica și multitudinea de întrebări fără răspunsuri.A fost o vreme când mergeam la supermarket și nu ne păsa de unde e cartoful pe care îl cumpăram, roșiile nu aveau un gust prea placut, dar erau poziționate la o înălțime perfectă, ușor de pus în coș alături de produse din toate colțurile lumii. Ne-am complăcut, a fost comod pentru majoritatea dintre noi, doar că, în tot timpul ăsta producătorii locali au fost ignorați și nu de puține ori reduși la vânzători ambulanți în piețe insalubre sau chiar pe marginea drumului fugăriți de autorități, disprețuiți de noi de la volanul mașinii 4x4 cu aer condiționat și sunet dolby surround. Acele vremuri au apus.


Vine o criza economică și socială, e inevitabilă. Te gândești de unde vei pune o pâine pe masă? Din Maroc? Din Spania? Din Grecia? Nu. O vei avea de la cei care s-au încăpățânat să resiste pe piață atunci când noi susțineam fără să ne pese, industrii de peste mari și țări.


Criza actuală ar trebui să fie un "wake up call" pentru fiecare dintre noi. Încurajarea și sprijinirea producătorilor și antreprenorilor locali este singura sansă pe care o avem în fața oricarei provocări prezente sau viitoare. Când granițele se închid, când fiecare națiune și comunitate se gândește la propria supraviețuire, este mai mult decât normal să fim inteligenți și să ne asigurăm că ne valorificăm resursele comunităților noastre locale.


Am promovat și vom continua cu încăpățânare să îi promovăm pe acei oameni curajoși, plini de energie și mereu gata să înfrunte greutățile antreprenoriatului local. Pe platforma www.pentrulocalnici.ro vom continua să scriem povestea fiecăruia dintre voi și vom păstra vie comunitatea noastră locală.

208 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page