Idei de la Iasi.Travel
1. Palatul culturii
În Palatul Culturii, sistemul de clopote acordate din Turnul cu Ceas care cântă la fiecare oră Hora Unirii și cutiile muzicale de la Muzeul de Știință și Tehnică îți provoacă o puternică emoție. Podeaua de sticlă de la Muzeul de Istorie îți revelează fundațiile vechii Curți Domnești a Moldovei, iar sălile Voievozilor și Henri Coandă te transpun în perioada regală a României.
Do you have a design in mind for your blog? Whether you prefer a trendy postcard look or you’re going for a more editorial style blog - there’s a stunning layout for everyone.
You’ll be posting loads of engaging content, so be sure to keep your blog organized with Categories that also allow visitors to explore more of what interests them.
Iasi.travel este cea mai dinamică echipă de ghizi din Iași! Din 2016 ei realizează tururi pietonale pentru vizitatorii Iașului, cu accent pe istoria, geografia, arhitectura orașului și pe viața actuală a locuitorilor, în limbile română, engleză, italiană, franceză. Cu timpul, ei au dezvoltat și tururi sightseeing (din autocar), tururi multiculturale, cu tramvaiul, cu bicicleta, cu trotineta electrică, tururi pentru persoane cu dizabilități, tururi pentru copii 5-12 ani, tururi în alergare ușoară, vânătoare de comori etc
2. Muzeul subteran alCatedralei Mitropolitane din Iași
Proiectează un itinerariu al istoriei creștinismului. Vei suspina pe „Calea Crucii” prin catacombe, iar la final vei descoperi superba pictură a lui Grigore Popescu din „Baptisterium”, un lăcaș boltit de sub Fântâna gotică. În Catedrală, vei asista la taina rugăciunii pelerinilor veniți la moaștele Sfintei Parascheva.
3. Mănăstirea Trei Ierarhi
Te va impresiona prin dantelăria sa unică de piatră, care ar fi fost inițial suflată cu aur, decorată cu flori de crin, vaze persane, colonadele aparente cu bolți în formă de acoladă și marcată de o spirală mediană care separă, în mod simbolic, planul terestru de planul divin.
4. Teatrul Național
Îți va „tăia răsuflarea”, după cum prezintă topul BBC, atunci când vei descoperi pictura de pe tavan a lui Alexander Goltz, candelabrul venețian, cortina pictată de M. Lenz, blazoanele României, Casei regale și a Iașului sau multitudinea de măști aurite de la loje.
5. Teiul lui Eminescu
În Parcul Copou, celebrul Tei al lui Eminescu te așteaptă să-l cuprinzi cu privirea și cu sufletul și să citești poezia „Dorință”, în fața bustului poetului. Iar dacă vrei să continui plimbarea romantică în natură, ești invitat, în apropiere, în cea mai mare Grădină Botanică din România.
6. Palatul Universitar de la Copou
Ascunde Biblioteca Universității „Gh. Asachi”, o bijuterie a perioadei regale, Aula Veche și impresionanta galerie a pictorului Sabin Bălașa din Sala Pașilor Pierduți. În apropiere, la Muzeul Universității, vei fi uimit de „camera obscură”, un loc magic unde o suită de zeițe cucuteniene se învârt amețitor pe un fundal de muzică tribală.
7. Pictura interioară a Mănăstirii Golia
Te transpune în perioada de glorie a artei religioase moldovenești, iar Turnul Goliei, parte a complexului fortificat, oferă o panoramă 360º asupra orașului, în special asupra Cartierului Târgu Cucu, centru al comunității evreiești de altădată.
Comments