top of page

Kids & Teens

Learning Center

Let's have fun learning!


Centrul de limbi străine Kids and Teens Learning Centre a fost înființat în anul 2016 și există din dorința noastră de a le oferi copiilor un loc în care să descopere pasiunea pentru limbile străine, dar și cȃt de ușor și de frumos este să ȋnveţi, atunci cȃnd o faci cu drag. Centrul nostru oferă cursuri de limba engleză și limba germană și se adresează atât copiilor, începând cu vârsta de 3 ani, cât și adulților.

De ce începând cu vârsta de 3 ani? Deoarece copiii mici au abilități de învățare uimitoare și sunt pregătiți să învețe elementele de baza ale uneia sau mai multor limbi încă de la naștere. Acesta este un moment ideal de a introduce limbile străine deoarece învățarea este una „naturală”, dobândită prin joc, mișcare și cântece, pe care cei mici le îndrăgesc și

le memorează cu plăcere. Este minunat dacă putem profita de acest moment ca să le oferim șansa de a ști încă o limbă și de a-și dezvolta gândirea într-un mod aparte. Învățarea unei limbi străine înseamnă mai mult decât însușirea unor cuvinte, este vorba de fapt de legăturile care se produc la nivelul creierului și de felul în care acestea îi ajută pe copii să se dezvolte pe termen lung.


le memorează cu plăcere. Este minunat dacă putem profita de acest moment pentru a le oferi șansa de a ști încă o limbă și de a-și dezvolta gândirea într-un mod aparte. Învățarea unei limbi străine înseamnă mai mult decât însușirea unor cuvinte, este vorba de legăturile care se produc la nivelul creierului și de felul în care acestea îi ajută pe copii să se dezvolte pe termen lung.
În sistemul de stat, învățarea unei limbi străine lasă de cele mai multe ori de dorit deoarece colectivul de elevi neomogen, ca nivel de cunoștințe, grupurile de lucru mult prea mari și accesul limitat la resurse și tehnologii de ultimă oră, scad calitatea procesului de învățare. Acestea sunt câteva motive care îi fac pe copii să învețe mai degrabă din obligație decât din plăcere.


Noi venim în întâmpinarea copiilor și a părinților care știu cât de importantă este învățarea unei limbi străine și pentru aceasta am creat un spațiu în care copiii să aibă parte de experienţe pozitive de ȋnvăţare, ȋntr-un mediu favorabil, care să stimuleze potenţialul maxim al copiilor, spiritul de echipă, ȋncrederea ȋn sine și inteligenţa emotională.

Cursurile noastre se desfășoară ȋn grupuri mici de 6-8 copii. Această organizare este benefică pentru copil, deoarece se bucură de avantajul interacţiunii ȋn grup, copilul interacționează direct cu cei de aceeași vârstă, învață din observațiile și greșelile celorlalți, are timp să își perfecționeze pronunția și structurile de limbă engleză, dialogul, urmărind atent pe ceilalți colegi până îi vine și lui rândul să răspundă, spre deosebire de meditaţiile private. De asemenea, un joc cu mai mulți participanți de aceeași vârstă este mult mai atractiv decăt unul doar cu profesorul și elevul.

Formarea grupelor se face în funcție de vârstă în cazul preșcolarilor. Școlarii, în schimb, sunt grupați în funcție de nivelul de limbă iar pentru aceasta ei primesc un test de evaluare inițială. Acest test este de fapt o simulare a unui test Cambridge deoarece oferă evaluarea cea mai obiectivă a cunoașterii și utilizării limbii engleze.

Materialele folosite la grupele de școlari aparțin editurii Cambridge University Press și ne ajută atât în pregătirea copiilor pentru testele Cambridge cât și în dezvoltarea abilităților de vorbire a limbii engleze din viața reală.

Deoarece ținem la calitatea procesului educativ chiar și în cazul celor mai mici și dorim să îi învățăm pe copii folosind cele mai eficiente materiale, am încheiat un contract de colaborare cu o companie britanică specializată în educația copiilor folosind metoda Wattsenglish, bazată pe învățarea naturală a limbii străine. Având acces în exclusivitate la aceste materiale, copii iubesc să învețe cu Steve, un profesor vorbitor nativ, și marioneta lui, Maggie. Pentru că învățarea unei limbi necesită exercițiu continuu, materialul nostru conține videoclipuri și cântece scurte care îi motivează pe copii și pe care îi încurajăm să le asculte și acasă.


Cursurile sunt structurate în ședințe de 90 sau 120 minute o dată pe săptămână și sunt disponibile chiar și pentru copiii care învață la școală de după amiază. Cursurile se desfășoară pe toată durata anului scolar, dar și pe perioada vacanțelor. În timpul vacanței de vara, pregătim scoli de vara, care includ activități distractive, dar educative, prin care îi ajutăm pe copii să păstreze legatura cu limba engleză și germană în timpul verii.

Alte instrumente care ne ajută în procesul educativ sunt

- jocurile didactice

- scurte dialoguri care consolidează noțiunile proaspăt introduse

- competiții în echipe

- jocuri de rol

- marionete și alte instrumente de joc interactiv

- ultimele noutăți în tehnologie – softuri educaționale și activități special create pentru tabla interactivă (compusă din computer, videoproiector, smart board și sistem audio)

- materiale vizuale (imagini, filme, secvențe video) sau audio

- manuale și caiete de lucru, cu suport audio și videoPrintre metodele moderne de predare se găsește și ȋnvăţarea cu ajutorul calculatorului. Utilizarea calculatorului, a softurilor educaţionale, mărește calitatea ȋnvăţării, contribuie la formarea unei gȃndiri sistematice, selective, rapide și eficiente, fiind o metodă folosită frecvent ȋn procesul didactic actual.Pe parcursul celor trei ani de activitate, am crescut și ne-am dezvoltat constant pentru a oferi servicii la cele mai înalte standarde. Cu ajutorul lui Dumnezeu, mergem mai departe și ne străduim să adăugăm mereu noi oportunități pentru copii, cum ar fi tabere de limbi străine, concursurile de ortografie și multe altele.


Dacă doriți să excelați la limba engleză sau germană și să obțineți rezultatele dorite în timp ce învățați cu plăcere, vă așteptăm la sediul nostru din centru.Suceava

Strada Meseriașilor, nr.2.

0786 771 6846 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page