top of page

Lecția de perseverență

Covașă Alexandru
Covaşă Alexandru 32 de ani, instructor sportiv autorizat şi președinte al Clubului Sportiv „Sasorikai Dojo” Suceava, Centura Neagră 2 Dan, predă Karate tradițional copiilor din județ de mai bine de 6 ani. Stilul se numește Isshinryu Karate și este practicat în Suceava sub umbrela W.U.I.K.A – Europa (World United Isshinryu Karate Asociation).


Antreprenor de meserie, predă și practică artele marțiale în timpul liber fiind orientat spre performanță și pe promovarea artelor marțiale ca formă de educație fizică. Experiența acumulată în cei 13 ani de practică a acestui sport, precum și abilitățile dobândite la stagiile speciale de pregătire internaționale este împărtăşită cu pasiune elevilor săi. În acest moment, Alexandru predă Karate atât în orașul Suceava cât și în orașul Falticeni.

Pentru copii, beneficiile acestui sport sunt numeroase, dezvoltând atât abilitățile din sfera autoapărării cât și pe cele motrice.

În epoca actuală, când fenomenul de bullying-ing este tot mai prezent în viețile copiilor noștri și când tehnologia îi atrage din ce în ce mai mult într-o lume virtuală, studiul artelor marțiale ca forma de autoaparare, dezvoltare personală, relaționare, disciplină, menținere a sănătății, a devenit foarte important.

L-am întrebat pe Alex:


De ce ai nevoie ca să devii un Sensei?


„.......nu există un punct anume, determinat, când ajungi Sensei. Să fii unul necesită rabdare și perseverentă, mentori buni și elevi dedicați. La aceste ingrediente adăugăm timpul, și poate ajungem pe calea vizată”.
De ce ai ales sa predai copiilor?


„...sa predai copiilor este o adevărata provocare. Avem și câțiva adulti în sălile noastre și la un moment dat predam doar acestora. Este mult mai ușor sa te faci înțeles când stai de vorba cu un adult. Înțelege invata și avanseaza repede. Când vine vorba de copii, lucrurile se schimba total, devin foarte provocatoare! Este foarte greu să-i faci sa te asculte din proprie initiativa, sa ajungi sa fi prietenul lor, dar odată ce reușești asta satisfactiile sunt enorme. Chiar dacă statistic vorbind, din câteva sute de copii 1 sau, dacă ai noroc 2 ajung grade mari care sa duca mai departe linia stilului, atunci întregul efort îți este rasplatit...”

Cum vezi viitorul artelor martiale în Suceava ?


„Viitorul va fi, în mare parte, așa cum îl facem noi instructorii și sportivii. După cum bine știm cu toții artele martiale în Romania beneficiaza de foarte puțin sprijin, așa ca ne bazam pe noi sa reușim sa ducem lucrurile mai departe și sa mentinem standardele ridicate”4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page