top of page

Mircea Petrariu - Manager de top

Mircea Petrariu - Un manager de talie internațională care a ales să rămână

în Suceava, în pofida faptului că a primit numeroase oferte de muncă și din

afara țării. Iubește animalele și fotografia. Însă, pe primul loc rămâne familia.

Din 2008 coordonează, cu succes, primul centru comercial din municipiul Suceava.Primul lucru la care a renunțat pentru a avea mai mult timp cu familia a fost politica. A refuzat să mai fie înscris pe listele pentru consilieri locali. A renunțat la a mai fi implicat în mișcarea sindicală. În 2007 a fost chemat la București unde i s-a propus să preia postul de manager de proiect al Shopping City Suceava. La vremea respectivă Suceava avea nevoie de un spațiu comercial modern însă curajul investitorilor lipsea. Mircea Petrariu însă cu insistență și persuasiune a reușit să demonstreze că Suceava este atractivă pentru un astfel de proiect. De modificările aduse ideii inițiale Mircea ne-a povestit că a fost delegat să supravegheze și șantierul acestei investiții uriașe pentru vremea respectivă, 70 de milioane de euro.

Încrederea a fost meritată pentru că parcul comercial a fost finalizat la timp chiar cu o economie față de bugetul inițial.


O perioadă tumultoasă, după cum își amintește acualul director general al Shopping City Suceava, cu multe predări de spații și o activitate care se încheia undeva la miezul nopții în fiecare zi.

Pe 17 aprilie 2008, în plină criză economică a fost dechis acest centru cu o echipă de oameni tineri și ambițioși.

“Am reușit și ne-am convins șefii să dăm credit firmelor locale. Cartea sfântă zice să nu depășești 20% firme locale într-un astfel de centru pentru că sunt afaceri mai volatile în caz de criză, noi am reușit să modificăm strategia de dezvoltare ca procentul să fie modificat la 40% - 45% în favoarea inițiativelor locale”.

O împlinire personală pentru Mircea Petrariu care a reușit să ofere antreprenorilor suceveni un spațiu modern, bine situat și foarte civilizat.


Iubirea pentru animale l-a făcut să adopte mai mulți câini comunitari, de asemenea s-a implicat și în organizarea deja tradiționalei manifestări “”Bucovina Dog Show” - cel mai mare eveniment de gen din Moldova


Fără familie nu te simți împlinit, experiența pe care o acumulăm trebuie transmisă mai departe. Mircea Petrariu are și pasiuni de care este foarte mândru. Fotografia și cățeii. În domeniul fotografiei are câteva concursuri câștigate însă cel mai important lucru este că aceasta pasiune îl ajută să se echilibreze și să se bucure de natura și frumusețea care îl înconjoară.

Iubirea pentru animale o are de mic, în special, dragostea pentru căței indiferent dacă sunt exemplare din categoria de rasă comună sau campionii naționali pe care îi îngrijește și de care se ocupă cu atâta pricepere și dăruire.

În fiecare an, în parcarea Shopping City Suceava are loc un eveniment deja de tradiție - Bucovina Dog Show cel mai mare eveniment din nord – estul României.


Organizat de Asociația Chinologică a județului Suceava, în parteneriat cu centrul comercial prin implicarea directă a lui Mircea Petrariu, acest show atrage peste 600 de câini din 63 de rase omologate devenind unul dintre primele 3 expoziții ca importanță națională.
Despre politică și politicile locale.

Suceava trebuie să fie orașul tututor.

Și al celor de un an și al celor de 80 de ani.


Suceava este singurul oraș care nu pune râul Suceava în valoare. Peste tot în lume astea sunt zonele cele mai căutate pentru zonele imobiliare și pentru zonele de divertisment. Mircea propune urgentarea acestor proiecte cu piste de biciclete de alergat, plaje, hidrobiciclete, amfiteatru, parcare la fiecare pod ca omul să poată să vină să își exprime liber atât talentele artistice dar să se poată bucura și de o zonă de divertisment la standarde ridicate.


„Suceava trebuie să fie orașul și pentru cel de un an de zile și pentru cel care are 80 de ani, trebuie să ne focusăm pe fiecare categorie de vârstă în parte și să încercăm să le oferim lucrurile ca acest oraș, binecuvântat de Dumnezeu, să corespundă nevoilor majorității. Nu trebuie să mai inventăm noi nimic doar trebuie să ne uităm la ce au făcut alții și au făcut bine și să aplicăm aici în orașul în care trăim cu toții“.


167 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page