top of page

Povestea lui Marian Istrate Tailoring






Designerul MARIAN ISTRATE a debutat pe podiumul Festivalului Industriilor Creative -Kasta Morelli Fashion Week din Iași cu prima sa colecție de costume de ceremonie.

Atelierul de creație vestimentară realizează vestimentație bărbătească made to measure, ce își dorește să satisfacă și cele mai exigente și îndrăznește gusturi.


Ținutele colecției Marian Istrate Custom Tailoring sunt caracterizate de creativitate și versatilitate, oferind un plus de eleganță combinat cu rafinanamentul imaginii fiecărui bărbat, fiecărei femei de business.

Costumele create pe comandă sunt potrivite pentru orice ocazie:

- întâlniri de afaceri,

- nunți,

- evenimente sociale,

- evenimente de gala..


Atelierul lui Marian vă oferă o gamă variată de teșături și culori, accesorii de cea mai bună calitate, pentru a crea echilibrul perfect între eleganța masculină, rafinamentul feminin și libertatea de mișcare.






Povestea Marian Istrate Tailoring a început cu un vis, cu o dorință, cu o nevoie. Acea nevoie de a soluționa dorințele și cerințele vestimentare ale bărbatului modern dar și ale celui cu gusturi clasice pentru ca totul să prindă viață iar serviciile oferite în domeniu să fie de cea mai bună calitate, am urmat o specializare în domeniul designului vestimentar și a proiectării vestimentare în cadrul centrului de creație “ Atelierele Ilbah” din București. Pasiunea hrănită continuu cu satisfacția clienților multumiți și cu dedicarea totală în acest domeniu a făcut ca rezultatele bune să apară imediat.

“Calitatea mă definește“ este motto-ul brandului Marian Istrate Tailoring, în acest sens, pentru realizarea celor mai frumoase și versatile piese vestimentare, se folosesc materiale de la cei mai renumiți producători mondiali.

Plecând de la ideea că un costum trebuie să urmeze liniile corpului și nu invers, toate piesele vestimentare realizate în atelierul nostru sunt construite și personalizate conform conformației corpului fiecărui client în parte, în acest sens folosindu-se o varietate de croiuri și tipare .

Plecând de la ideea că timpul este cea mai scumpă valoare pe care o deținem prin parteneriatul nostru dorim să eliminăm mult din timpul de achiziție a unui costum astfel, într-un moment de pauză la birou sau acasă, în timp ce te relaxezi cinci minute, îți poți personaliza și comanda costumul dorit, la un click distanță din magazinul online marianistrate.ro

Astfel, facem ca serviciile noastre să nu aibă frontiere, menținând mereu un contact direct cu clienții în ceea ce privește achiziționarea costumului dorit, oferind și servicii de consultanță vestimentară.

Categoria clienților noștri

Dacă tot a început sezonul evenimentelor, majoritatea clienților își doresc ținute de ceremonie, fie că este mire, naș sau simplu invitat la un eveniment sau o petrecere, orice bărbat își dorește să aibă o ținută impecabilă. Acesta este motivul principal pentru care și colecția semnată de mine s-a adresat exclusiv acestora din urmă. Așadar, creăm ținute foarte elegante, sau mai bine zis, prin intermediul ținutelor, participăm indirect la cele mai frumoase momente din viața unui cuplu (stare civilă, nuntă, botez etc.)

Bărbații din ziua de azi au început să fie foarte selectivi când vine vorba de alegerea ținutei de ceremonie și pun foarte mult accent pe calitate, unicitate, detalii, personalizare, confort și nu-și mai aleg costumele la întâmplare. Așadar, alegerea unui costum de ceremonie a devenit un lucru foarte important pentru că odată cu asta ei au nevoie și de sfaturi de specialitate pentru a alege culoarea potrivită, țesătura potrivită, accesorizarea potrivită, modelul potrivit naturii evenimentului la care urmează să participe.




Creăm povești și nu ținute, asta pot spune și clientii care ne-au trecut pragul. Tot acest proces începe cu alegerea materialului/culorii/texturii din care va fi realizat costumul, astfel, clientul are nevoie de consiliere vestimentară și stilistică în așa fel încât culoarea aleasă să fie potrivită cu culoarea părului, tenul, ochii în așa fel încât să nu existe contraste puternice sau nepotriviri cromatice iar la final produsul să nu fie cea mai potrivită alegere.

Când vine vorba de materialul din care va fi realizat costumul este foarte important să se facă diferența între materiale/texturi/culori de zi și materiale de seară. Materialele de seara trebuie să fie nuanțe mai închise și cu o textură foarte fină în așa fel încât să iasă în evidență iar materialele de zi pot fi culori mai deschise pentru că există lumina naturală.

De ce să-ti croiești un costum pe masură: diferența este foarte mare dintre un costum ready to wear și unul made to masure. În primul rând ai posibilitatea să-ți selectezi stofa dorită dintr-o gamă diversificată de țesături, astfel încat, oricât ai căuta în comerț este practic imposibil să găsești ceva care să-ți placă. Apoi, poți să-ți alegi modelul dorit , te prezinți a proba și-l ajustezi după bunul plac, mai ales în cazul persoanelor cu asimetrii (trunchiul mai scurt și picioare mai lungi. Este necesar ca și costumul să fie realizat astfel încat să ascundă defectele corpului și să scoată în evidență părțile bune. După care poți să ți-l personalizezi după cum dorești în cele mai mici detalii.

Cel mai greu test în realizarea unui costum la comandă este dat de cei care au corp asimetric sau umeri lăsați, un umăr mai sus și unul mai jos, trunchiul mai scurt și picioarele foarte lungi, cei care au burtă sau cei care sunt lați în șolduri și cu umerii mici. Aici intervine maestria croitorului pentru că trebuie să le croiască costumul astfel încât să Ie ascundă aceste defecte.

La aceste categorii, din nou, trebuie avută o deosebită atenție la culori, texturi, imprimeuri și croiuri.

De exemplu, dungile verticale nu sunt recomandate celor care sunt înalți și slabi pentru că alungesc și mai mult corpul. Un alt secret este și faptul că la un corp asimetric trebuie să distragem atenția ochiului de la acea deficiență iar aceasta se poate realiza din croi și cu ajutorul culorilor sau accesoriilor.

În toate există câte o regulă, astfel încât, la final efectul vizual să fie cel dorit. Este nevoie de un echilibru cromatic pentru cei care au un stil vestimentar mai îndrăzneț, cu multă culoare. De aceea, sfaturile de specialitate sunt întotdeauna necesare pentru cei care își doresc să nu aibă emoții în seara evenimentului cu privire la ținută..

O altă situație mai des întâlnită în relația cu clienții este “situația pozei de pe net”. Astfel, clientul vine pregătit în showroom cu o poză de pe internet și spune ”Așa vreau să arate costumul meu”.

Costumul perfect nu este doar costumul realizat perfect dintr-o țesătură bună ci cel care a fost creat inițial doar pentru tine, cel ce se așează pe fizic ca o a doua piele, nu constrânge mișcările și transmite oamenilor încredere în sine.

Cele mai bune accesorii în purtarea unui costum sunt atitudinea și încrederea în sine. Acestea transmit cât o mie de cuvinte. Accesorizează un costum cu un zâmbet larg și o atitudine potrivită și nu vei mai avea nevoie de altceva.

Ghid practic pentru viitorii miri. Ce se poartă în acest an în ceea ce privește ținutele de ceremonie

Deși ziua nunții e eclipsată de rochia miresei, viitorii miri sunt la fel de preocupați de ținuta lor, și îți doresc un costum de nuntă care să-i diferențieze din mulțimea de invitați, și care totodată să nu rămână uitat în garderobă, ci să poată fi purtat și cu alte ocazii.





Ce materiale și tendințe poți să alegi pentru sacou și pantaloni, și cum să îți accesorizezi ținuta!

Un costum de mire made to measure este o cale de mijloc între costumul clasic și cel slim, deoarece toate măsurătorile și probele îți garantează că vei avea un costum croit special pentru tine și în funcție de  conformația corpului tău.

În plus, un costum made to measure îți oferă și alte avantaje: poți să îți alegi tipul materialului, culoarea, chiar și micile detalii precum lookul nasturilor și forma reverului.

Totodată, dacă alegi să îți faci un costum pe comandă, economisești timp, pentru că nu mai mergi în magazine să probezi până decizi care este costumul potrivit pentru tine. Folosește timpul economisit ocupându-te de alte detalii din ziua cea mare.

Și cum ar fi dacă ți-ai broda pe căptușeala sacoului nu doar inițialele, ci data în care are loc fericitul eveniment? Vei avea o amintire de care să te bucuri ani la rând.

Dacă nunta are o temă și cel mai probabil s-au ales și culorile specifice, poți să porți culorile tematice în accesorii, sau poți să îți iei un costum colorat.

Optează pentru culori clasice dacă ai o nuntă formală, pentru un look classic.Culorile cele mai apreciate sunt negrul și bleumarinul.

Atât pentru sacou și pantaloni, dar și pentru accesorii, un stil tradițional nu înseamnă unul plictisitor. El reflectă eleganță și oferă un aer distins mirelui.






Fii îndrăzneț cu designul, culorile și imprimeurile costumului dacă ai o nuntă altfel.

Dacă veți avea o nuntă neconvențională, atunci și outfiturile ar trebui să fie pe măsură.

În ultimul timp se poartă noile versiuni de jachete smoking, mai puțin formale, în detrimentul sacoului clasic. Iar pentru că designul se schimbă, atunci și culorile trebuie să se adapteze.

Nuanțele din ce în ce mai curajoase pe care mirii le aleg sunt: albastru navy - o culoare emblematică și timeless, burgundy sau verde închis - culori care atrag o energie bună, cât și roșu - cea mai potrivită culoare să reflecte iubirea și pasiunea.


Alege cele mai bune materiale

Croiala, culorile și materialul sunt tot timpul în concordanță. Dacă acestea nu se combină armonios, riști să obții un costum care te incomodează. Pentru că vei petrece aproape 24 de ore în același costum, materialul trebuie să fie confortabil. Și în același timp, se cuvine să arăți foarte bine. Cum obții acest lucru? Alegi țesături de calitate.


Compoziția și gramajul materialului

Compoziția materialului este cea mai importantă. Aceasta poate să difere, însă este important ca materialul să fie confecționat în totalitate din fibre naturale (lână, mătase, in, bumbac).

Unul dintre cele mai importante criterii când alegem țesătura pentru un costum de ceremonie este gramajul.  


Ce piese esențiale să ai într-o ținută de nuntă pentru mire?

Pe lângă croială și culoare sunt numeroase alte detalii care alese cu grijă fac din costumul tău cea mai potrivită ținută pentru un astfel de eveniment. Descoperă în rândurile ce urmează la ce să fii atent atunci când alegi hainele, sacoul și pantalonii, cât și restul accesoriilor care compun o ținută de ginere stilat.

Cum ar trebui să arate sacoul?

Detaliile sacoului depind foarte mult de conformația corpului tău. Sunt alegeri care avantajează un tip de bărbați și altul care pune în evidență atuurile altei staturi.

Nasturii sacoului

Dacă ai o statură mai scundă și un corp mai solid, alege un sacou cu un singur rând de nasturi și un singur nasture. În felul acesta te asiguri că vei crea un V adânc, care dă impresia unui trunghi alungit și oferă senzația de înălțime.

Dacă ai o conformație atletică, sau ești slab și înalt, optează pentru un sacou cu două rânduri de nasturi, care echilibrează trăsăturile unei astfel de siluete. Fii pregătit însă să ții nasturii încheiați pe tot parcursul serii, pentru un look care te va avantaja.

Reverul sacoului

Sacoul de nuntă croit după rigorile vestimentare dress code-ului de ceremonie nu are șliț sau buzunare cu clape. Reverele acestuia sunt ascuțite, pentru a evidenția umerii sacoului. Orice sacou de ceremonie ar trebui să aibă revere ascuțite.

Pentru nuntă, poți să alegi și varianta reverului tip șal, cel mai formal dintre toate, care poate fi din satin sau gros grain.

Cum ar trebui să arate pantalonii

În completarea sacoului vin pantalonii eleganți. O pereche de pantaloni de ceremonie negri, pentru bărbați, din lână este cea mai bună alegere pentru un astfel de eveniment, iar dacă sunt croiți după măsurile tale, aceștia te vor avantaja cu siguranță.

Vipușca este cel mai important detaliu al acestor pantaloni. Ea este o bandă subțire, care acoperă cusăturile exterioare. De obicei, ea este realizată din același material ca cel al reverelor de la sacou.

Cămașa elegantă de nuntă

În ceea ce privește cămașa de mire, deși va fi in permanență acoperită de sacouș bărbătesc al costumului, aceasta trebuie sa fie impecabilă: din bumbac fin, întotdeauna albă, cu gulerul papion (turndown collar), croită pe masură pentru a urmări îndeaproape liniile corpului.

Alege o cămașă albă,(French cuffs sau double cuffs), adică una căreia să îi poți atașa butoni pentru închiderea manșetelor.

Dacă ținuta pe care ai ales-o este într-o culoare mai puternică și ai un stil mai puțin formal, atunci și cămașa poate fi neagră sau bleumarin.

Vesta pentru costumul de nuntă

Cu sau fără vestă la petrecere?

Nu este corect sau greșit să porți vestă la costumul de ceremonie. Vesta are în primul rând rol estetic, pentru că dă impresia unui corp zvelt și alungit, și te va ajuta să ai un look mai atletic, creând impresia unei siluete alungite printr-o linie lungă, zveltă a picioarelor.

Însă în codul vestimentar de ceremonie, vesta mai are un rol: acela de a acoperi betelia pantalonilor. Dacă vrei o ținută ca la carte, nu trebuie să-ți lipsească din ținută.

Pe lângă faptul că adăuga un plus de eleganță,  din punct de vedere practic te ajută pentru că poți să dai jos sacoul atunci când petrecerea este în toi și să nu rămâi doar în cămașă. În plus, această piesă rezolvă problema cămășii care iese din pantaloni, vesta fiind cea care acoperă betelia pantalonului.

Vesta la două randuri de nasturi cu gulerul șal arata mai bine la reverul spit (ascuțit) al sacoului.






Cravată sau papion?

Costumul de ceremonie se asortează întotdeauna cu un papion.

O regulă generală de stil este că textura materialului din care este creat papionul să o repete pe cea a reverelor de la sacou. Alege întotdeauna un papion din materiale naturale precum catifeaua sau mătasea.


Brâul - un accesoriu întâlnit doar la nunțile foarte formale

La fel ca în cazul vestei, conform etichetei evenimetelor de gală, brâul este conceput astfel încât să acopere betelia pantalonilor. Nu este un accesoriu depășit, cum l-ar putea considera unii, ci un plus de eleganță pentru cei care vor să poarte o ținută extrem de elegantă.

Brâul se accesorizează sacourilor cu rever ascuțit. Un brâu din mătase naturală îți va evidenția talia și îți va oferi un plus de eleganță.

Costumul de ceremonie de Catifea

Costumele din catifea sunt la modă de ceva timp încoace, mai ales pentru evenimentele formale. 

Un material foarte prețios, catifeaua a intrat în preferințele designerilor internaționali și continuă să rămână și în 2019 la fel de puternic în tendințe. 

Vei contura un look actual dacă alegi un sacou din catifea în culori clasice de negru sau albastru navy sau în culori mai îndrăznețe precum verde sau corai - care este culoarea anului 2019

Costumul cu pattern

Mulți dintre miri nu vor purta negru și nici nu au curajul să poarte un sacou cu pattern. Tocmai de aceea, această piesă vestimentară este nișată. Persoanele care optează pentru această variantă se asigură că vor fi în mijlocul atenției, și vor avea parte de o ținută spectaculoasă.  

Sacoul poate să suporte mici modele inserate în țesătură, chiar de o altă culoare decât țesătura sacoului, modele în relief ale țesăturii sau diferite variații. Aria mirilor care aleg un astfel de sacou este mai restrânsă, dar cu siguranță aceștia își asigură un look spectaculos, poate chiar excentric.


Nu eclipsa mireasa, dar fii mai elegant decât cavalerii tăi de onoare

Te poți asorta cu viitoarea ta soție, dar să recunoaștem - mireasa este centrul atenției în ziua nunții voastre.

Ai grijă ca outfitul tău să fie elegant, dar nu mai elegant decât rochia de mireasă. Totuși, fii destul de elegant încât să nu fii confundat - este un eveniment important, unde poți fi destul de îndrăzneț încât toată lumea să poată spune „El este mirele!”.




DOROHOI

0753 633 103


marianistrate23@yahoo.com




146 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page