top of page

Tonus Kineto

Centru medical de diagnoză, analiză posturală și recuperare medicală în zona Moldovei
Cu zece ani experiență în domeniul mișcării și recuperării, specialiștii de la Tonus Plus au dezvoltat un centru de analiză posturală și recuperare medicală în Iași. Aici veți găsi echipamente de analiză a coloanei, a mersului și a presiunii plantare, servicii de recuperare, acupuntură cu laser, electroterapie, osteopatie și masaj terapeutic.


Tonus Kineto:

Iași, Str. Pantelimon Halipa

nr. 10A, parter,

kintotonus@gmail.com

0770 706 991.


Tonus Plus:

Iași, Str. Stihii nr.2B

tonusplus@yahoo.com

0754 398 127.

„Un corp care nu are conştiinţa unei alinieri corecte nu este eficient, muşchii nu lucrează aşa cum ar trebui. Este, dacă vreţi, ca o uşă care nu este prinsă bine în balamale: depui un efort mai mare ca să o închizi sau să o deschizi. Astfel, apar erodări/leziuni în timp, de care nu îţi dai seama. Acest centru vine să completeze experiența celor peste 4000 de clienți care au beneficiat de recuperare și prevenție prin metoda Pilates, folosită în centrul nostru Tonus Plus, aducând, în plus, tehnici noi de analiză a coloanei vertebrale și de recuperare, cu ajutorul noilor aparate unice pe piața Iașului. Scopul posturologiei este corecția sistemului senzorial în ansamblu. Anumite anomalii ale acestui sistem dezinformează sistemul nostru nervos central, care apoi controlează slab sistemul muscular efector.Disfuncția acestuia din urmă destabilizează postura, dezechilibrează mișcarea, slăbește sistemul articular și generează durere. Pentru a trata originea durerii, trebuie identificată sursa corectă a dezechilibrului postural. Pentru identificarea cauzelor nenumăratelor dureri de coloană, de bazin, umeri sau genunchi, echipa noastră de specialiști evaluează pacientul atât static, cât și dinamic cu ajutorul aparatelor speciale, dar și prin efectuarea unor teste specifice de biomecanică. Acest lucru se face prin scanarea coloanei cu aparate speciale cu infraroșu, cu testarea mersului și testarea presiunii plantare"
Tonus Plus este o inițiativă creată din dorința de a permite practicarea metodei Pilates oricărei persoane care conștientizează nevoia îmbunătățirii calității vieții sale. Aducem în Iași un program de întreținere corporală bazat pe tonifierea musculaturii într-un mod sănătos care combină controlul mental al corpului și efortul fizic.. Scopul de bază al metodei Pilates este de a îmbunătăți forța musculară care stabilizează postura corpului, în particular, exercițiile ajută la întărirea și creșterea elasticității fibrelor musculare, conturând musculatura.


Elena Gheorghiță administrează cele doua centre Tonus Kineto și Tonus Plus ne demonstrează că sănătatea este o armonie completă dintre corp și minte.


Pentru toți pacienții care își doresc să își îmbunătățească diagnosticul sau să evalueze eficacitatea terapiei, tehnologia cu inflaroșu Kineod oferă acces instantaneu la o varietate de parametri clinici pentru analiza și monotorizarea obiectivă a durerilor de spate, echilibrului, posturii și a membrelor inferioare. Tehnologia Kineod utilizează energie cu inflaroșu pentru a furniza o analiză posturală completă 3D.

Cu cea mai performantă aparatură, specialiștii de la Tonus Plus și Tonus Kineto vă așteaptă în centrele din Iași să vă îmbunătăți prin mișcare calitatea vieții.

Idiferent de sex și vârstă, metoda Pilates are un efect benefic asupra stării dumneavoastră fizice și psihice. Pentru bărbați, Pilates dezvoltă grupuri musculare neglijate. Unii dintre mușchii dumneavoastră, ca și cei care domină mișcările zilnice, sunt mai puternici decât alții, iar o mare parte din Pilates se concentrează asupra acelor mușchi care, de obicei, nu primesc prea multă atenție. Pentru femei, Pilates-ul antrenează pentru a fi puternice, flexibile și echilibrate, implicând o serie de mișcări și poziții care ajută la îmbunătățirea puterii și coordonării.


Noi, oamenii, suntem toți asimetrici. Asimetria noastră naturală variază de la persoană la persoană și depinde de ritmul fiziologic individual, precum și de obiceiurile și alegerile noastre de stil de viață. Postura corectă a coloanei vertebrale este un aspect foarte important deoarece o postură deficitară poate influența starea de sănătate. Dacă prezinți simptome de oboseală, dureri de spate, de mușchi, de mâini sau picioare, sfatul specialiștilor este să realizezi o analiză posturală pentru a identifica cauza și pentru a preveni deformarea coloanei vertebrale.
Este știut faptul că, fiecare perioadă din viața omului își pune amprenta în primul rând asupra coloanei vertebrale, fie prin boli specifice vârstei, fie prin afecțiuni traumatice, fie prin adoptarea unei posturi vicioase încă din copilarie, manifestate mai mult sau mai puțin prin durere, redoare articulară. Pentru a trata efectul este necesară găsirea cauzei. Cu aparatele unice în Iași, la Tonus Kineto putem depista și analiza cauzele durerii dumneavoastră fără a vă afecta cu radiații.


20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page