top of page

Cofetăria bunului gust

Jolie Pan






Proiectul Joliepan a apărut pe piața suceveană în urmă cu patru ani din dorința a doi tineri de 22, respectiv 23 de ani, cu ‘’o doză mare de nebunie’’ ce visau să poată oferi celor care le vor trece pragul o experiență culinară dulce, memorabilă.


Experiența ’’chef patissier-ului’’ nostru Ilie Hasna își are originile chiar în primii ani de liceu, când, în partea a doua a zilei, după ce termina orele, lucra în bucătăria unui restaurant din Rădăuți, atât pentru a se întreține, cât și pentru că îi plăcea. La puțin timp și-a dat seama că acest domeniu reprezintă pentru el mai mult decât un simplu job, iar timp de 8 ani a lucrat în diferite bucătării profesionale, atât în România, cât și în străinătate, a asimilat și învățat tehnici ce urmau să pună bazele rețetelor unor produse artizanale.


Pe mine, Andreea Cotos - partenera de business, m-a cunoscut întâmplător, eram studentă pe atunci în anul lll, activam într-un MLM, îmi plăcea enorm de mult să relaționez cu oamenii, mă pasiona domeniul vânzărilor și visam de mic copil să am și să gestionez propria afacere! După terminarea facultății, am plecat în străinătate tocmai pentru a strânge bani, iar peste puțin timp m-am întors și am deschis împreună această afacere.


Atât eu, cât și el, provenim din familii modeste, din mediul rural – comuna Straja, de unde am învățat că munca înnobilează omul și că, dacă vrem să obținem ceva de la viață, să obținem prin muncă cinstită !







Resursele financiare au fost comune și proprii, dar au fost limitate, tocmai de aceea la început ne-am achiziționat echipamente profesionale pentru strictul necesar și am reușit să utilăm primul laborator situat chiar la gara Burdujeni Suceava, unde realizam produse artizanale, de cofetărie doar pe bază de comandă. După enorm de multă muncă și o încredere foarte mare în forțele proprii, lucrurile au prins contur și am reușit ca după mai bine de un an și jumătate să ne mutăm laboratorul de producție într-o locație centrală, prilej cu care am deschis tot acolo prima cofetărie a noastră



Suntem o cofetărie cu o capacitate relativ mică de producție, iar atât pentru noi, cât și pentru cei care aleg să le îndulcim evenimentele, este foarte important ca doza de dulce să iasă perfect, iar pentru asta ne asigurăm că materia primă folosită este una premium (ciocolată belgiană, ciocolată franțuzească, piure-uri de fructe, mascarpone, philadelphia, unt, smântână naturală, păstaie vanilie, fructe proaspete), iar mai apoi, modul de realizare al acestora este un alt element definitoriu. Toate produsele noastre artizanale sunt manufacturate, implică mulți pași, sunt foarte minuțioase și nu conțin aditivi, conservanți și E-uri.


Și uite-așa, am pornit pe urmele miresmelor dulci, le îmbinăm migălos, le încoronăm cu ciocolată belgiană, le îmblânzim cu nuanțe acrișoare și le înșirăm în culori hotărâte. Continuarea poveștii o veți afla gustând bucuria din fiecare prăjitură!




Suntem întrebați deseori de unde avem atât de multă energie, mai ales în zilele de luni, când ce-i drept, oboseala din weekend își pune amprenta, dar prioritatea numărul 1 a noastră este să dăm tot ce-i mai bun la fiecare eveniment în parte ... și, într-adevăr, efortul nostru este răsplătit din plin pentru că primim feedback-uri minunate.

Cu acest prilej, mulțumim din suflet tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui frumos proiect, numit Joliepan, care în urmă cu patru ani era doar un vis! Așadar, suntem recunoscători fiecărui membru din echipa noastră, colaboratorilor, tuturor distribuitorilor de la care ne aprovizionăm cu cele mai bune materii prime și, nu în ultimul rând, vouă, dragii noștri, pentru că știți să apreciați un gust fin și natural, nu doar unul dulce și ne dați energia de care avem nevoie la fiecare început de an, de lună sau chiar de săptămână!


Ne vom aminti cu nostalgie mereu de începuturi, care nu au fost chiar ușoare, dar totodată foarte frumoase. Ne-am depășit de nenumărate ori limitele și am ieșit deseori din zona de confort! Lucrăm cu atât de multă pasiune și dedicare pentru că ne dorim să rămânem la fel de ’’jolie ’’ peste ani și ani!







0748 954 367


Suceava, Strada Mihai Viteazu,

lângă liceul Pentru Rareș




244 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page