top of page

Din pasiune pentru lemn

Mobilier Mestesugit - Florin Gradinariu






Sunt Florin Grădinariu, inginer silvic și activist de mediu și mi-am dorit dintotdeauna să contribui la reducerea exportului de bușteni și la valorificarea superioară a masei lemnoase prin producerea de mobilier din lemn masiv de calitate, în România. În acest sens, în anul 2007 am înființat o firmă în domeniul expoatării și prelucrării primare a lemnului, iar în anul 2013 am înființat atelierul „Mobilier Meșteșugit” pentru producerea de mobilă din lemn masiv. Totodată, pentru a contribui la gestionarea durabilă a resurselor forestiere, în anul 2008 am înființat Asociația Biosilva care are ca scop protejarea mediului și gestionarea durabilă a pădurilor din țara noastră și care a avut acțiuni notabile în promovarea celor mai bune politici publice legate de protecţia mediului, gestionarea durabilă a pădurilor și a resurselor naturale, conservarea biodiversităţii, promovarea ariilor protejate şi a turismului responsabil în Regiunea de Nord-Est a României. Astfel, pornind de la aceste considerente, am contribuit la realizarea unor activități circulare începând cu exploatarea rațională a pădurilor, continuând cu prelucrarea primară a lemnului în comunități pentru care crearea de locuri de muncă și valorificarea resurselor locale sunt foarte importante pentru o dezvoltare sustenabilă, urmată de valorificarea superioară a masei lemnoase prin realizarea obiectelor de mobilier din lemn masiv de cea mai bună calitate și promovarea acestora pe piața națională, cât și pe cea externă.



Brandul „Mobilier Mestesugit” a ajuns să fie cunoscut în județul Suceava datorită recomandărilor clienților care au apelat cu încredere la produsele realizate de noi, dorința noastră fiind aceea de a dezvolta producția de mobilier din lemn masiv și de a convinge cât mai mulți clienți să cumpere produse de calitate, durabile, realizate din resursele locale, în detrimentul pieselor de mobilier din plăci aduse din import.

Atelierul „Mobilier Mestesugit” produce mobilă din lemn masiv și din plăci furniruite, în special pentru bucătării, dormitoare, livinguri, dar și pentru grădină și oferă servicii profesionale de recondiționat mobilier vechi din lemn masiv.


Toate produsele realizate în cadrul atelierului de mobilă poartă amprenta “Mobilier Meșteșugit” deoarece sunt realizate în cea mai mare parte manual, în serii limitate sau unicate, respectând tehnicile tradiționale de prelucrare a lemnului și folosind finisaje personalizate care pun accent în cea mai mare parte pe naturalețea lemnului.


Din experiența acumulată până în prezent, putem spune că avem definită în mod foarte clar o categorie de clienți care comandă produsele noastre, și anume acele persoane care își doresc un mobilier trainic, foarte bine lucrat, personalizat prin finisaje profesionale, adaptat nevoilor lor și care nu se demodează după câțiva ani, fie că vorbim de stilul clasic, vintage sau modern.

În ultimii 5 ani am creat în jurul atelierului Mobilier Meșteșugit o echipă de oameni profesioniști, dedicați muncii lor și pasionați de lemnul masiv, astfel încât, pentru noi este o plăcere să realizăm proiecte de mobilier personalizate atât prin finisaj, cât și prin execuție, care nu se găsesc în comerț sau care nu pot fi produse cu ușurință în alte ateliere. Suntem mândri de fiecare “Mulțumesc” primit din partea clienților și de aceea am ales ca slogan al afacerii noastre “pentru că iubim lemnul masiv”.


Servicii profesionale de recondiționat mobilier


Cât crezi că valorează mobila ta veche? Este o întrebare care ar trebui să te ducă cu gândul nu doar la valorificarea mobilierului tău vechi prin vânzarea acestuia, ci și la readucerea la viață prin servicii profesionale de recondiționat. De cele mai multe ori avem în casă o mobilă de foarte bună calitate, valoroasă, poate cu o puternică valoare sentimentală, dar care, o dată cu trecerea timpului, parcă nu se mai potrivește cu designul interior pe care ni-l dorim. În aceste condiții suntem dispuși să înlocuim mobila veche cu una nouă care arată mai bine, este mai modernă sau definește un stil aparte de mobilier, chiar dacă de cele mai multe ori poate fi mai slab calitativă și durata de viață a acesteia este foarte limitată. Când facem aceste alegeri suntem atrași ori de design, ori de oferta de preț, însă dacă am ști că putem recondiționa în orice fel de stil și finisaj mobila pe care deja o avem la costuri rezonabile, cu siguranță prima alegere de mai sus nu ar mai fi singura opțiune. Din păcate, piața de mobilă recondiționată nu este foarte dezvoltată în România și din acest motiv nici mentalitatea potențialilor clienții nu este îndreptată către aceste servicii, cu toate că potențialul este unul foarte mare, ținând cont de faptul că în România, în anii ’80 – ’90, producția de mobilă din lemn masiv a reprezentat una din aceste considerente și din dorința de a gestiona în mod durabil resursele naturale, Mobilier Meșteșugit a dezvoltat o serie de servicii profesionale de recondiționat mobilier vechi din lemn masiv, fiind printre puținele ateliere cu acest profil din regiunea de Nord-Est a României, chiar și din țară. Astfel, Mobilier Mestesugit oferă servicii profesionale de recondiționat mobila veche din lemn masiv care includ operații profesionale ce fac ca piesele de mobilier să arate ca noi: verificare compatibilitate lacuri și decapat lac vechi cu substanțe profesionale, sablarea și șlefuirea lacurilor vechi până la fibra naturală a lemnului, repararea și/sau reconstrucția pieselor de lemn deteriorate, înlocuierea tapițeriei, revopsire cu baiț, grund și lac de cea mai bună calitate pe bază de apă sau de solvent. Pentru orice lucrare este necesară o constatare prealabilă asupra pieselor de mobilier.Activitatea de recondiționare a mobilierului vechi din lemn masiv în cadrul atelierului Mobilier Meșteșugit se bazează pe următoarele 5 idei:




1. Produse unicat


– fiecare piesă de mobilier prin recondiționare și finisaj personalizat devine unică;



2. Calitate atestată de timp


- pentru că recondiționăm doar mobilierul din lemn masiv care are o durată de viață foarte lungă, iar lemnul poate suporta transformari multiple de finisaj sau reparații;


3. Preț între un mobilier secondhand și unul nou


- toate piesele de mobilier recondiționate, fie prin retapițare, revopsire sau prin alte proceduri necesare pot transforma mobila veche în una nouă, iar prețul final este cu siguranță de maxim 75% din valoarea mobilierului nou.


4. Produse aflate pe stoc. Reinventarea conceptului de consignație


- pentru că ne-am gândit să ajutăm clienții care totuși doresc să vândă mobila veche oferindu-le servicii de recondiționat, de depozitare și

consultanță la estimarea prețului corect, promovare pe facebook și pe pagina web a atelierului „Mobilier Mesteșugit”.



5. Timp de producție mai scurt


- în cazul în care orice client dorește să recondiționăm propria lui mobilă din lemn masiv, față de timpul în care am produce aceeași mobilă la comandă.

Garanția serviciilor profesionale de recondiționat mobilier vechi din lemn masiv este asigurată de o echipă specializată din cadrul atelierului Mobilier Meșteșugit, dar și de produsele marca RENNER, unul din leaderii mondiali în producția de lacuri pentru mobilă, furnizate în România de către partenerul nostru KronColor. Ne place ceea ce facem și o facem cu pasiune pentru că în fiecare obiect de mobilier vechi există o poveste ce merită să fie reinventată și readusă la viață.





0740899417



117 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page