top of page

Totul pentru acoperiș

Durra





Acoperișul din țigle metalice de la Metal TermoIndustry este disponibil într-o paletă bogată de culori și în nuanțe, cu strat final pe baza de poliester - cea mai bună soluție de acoperire la momentul actual.


Țigla metalică este mai longevivă decât cea ceramică sau tabla zincată, fiind totodată compatibilă cu orice tip de construcție, renovări sau clădiri noi.


Țiglă metalică | Tablă cutată | Accesorii acoperiș


Folie anticondens | Ferestre tip VELUX | Țiglă din beton


Scări acces pod | Montaj profesional | Livrare în toată țara


Atunci când trebuie ales tipul de învelitoare pentru acoperiș, de cele mai multe ori decizia este luată emoțional sau bazată pe recomandări mai mult sau mai puțin avizate.


Pentru a conferi imobilului o funcționalitate cât mai bună și cât mai durabilă, selectarea materialelor folosite trebuie făcută în cunoștință de cauză și după o minimă documentare.



Caracteristicile care trebuiesc urmărite în cazul învelitorilor pentru acoperiș înclinat sunt următoarele:


Capacitatea de etanșare – forma țiglelor și modul de suprapunere al acestora. Parametrul cel mai relevant care evaluează acest aspect este panta minimă de montaj.


Perioada de viață – în funcție de gradul de rezistență al materialului din care sunt confecționate țiglele la intemperii.


Expresia cea mai elocventă a acestei caracteristici este perioada de garanție, însă foarte important este cine eliberează această garanție și în baza căror performanțe. Garanțiile așa-zis “comerciale” au ajuns la longevități neverosimile, neavând la bază decât considerente comerciale.


Rezistența mecanică – privește atât rezistența materialului constitutiv la solicitări mecanice, cât și forma finală a țiglei. Acest aspect este important pentru ca învelitoarea să fie rezistentă la impactul grindinei, la încărcări excesive de zăpadă și la viteze mari ale vântului.


Aspect – forma și culoarea învelitorii trebuie să se încadreze în contextul arhitectural al zonei și al clădirii. Foarte importantă este stabilitatea în timp a acestor însușiri.


Gradul de izo

lare fonică – fiecare tip de învelitoare produce un anumit nivel de zgomot sub acțiunea ploii torențiale sau a grindinei. În funcție de nivelul acestuia, mansarda va deveni un loc plăcut pentru a petrece timpul sau folosit doar în cazuri de strictă necesitate.


Termoizolare – montajul în sistem subventilat este esențial în conferirea unui regim termic confortabil mansardei, în mod special pe timp de vară.


Greutatea redusă – exprimată de numărul de kilograme pe metrul pătrat ne indică efortul pe care structura și fundația imobilului îl face pentru a susține greutatea acoperișului, situată la cel mai înalt nivel al clădirii.


Sustenabilitate și amprenta ecologică – nu în ultimul rând, trebuie ca procesul de fabricație al țiglei să fie unul cu consumul de energie cât mai mic, gradul de reciclabilitate al materialului cât mai mare, iar acesta să nu conțină substanțe dăunătoare pentru om și pentru mediul înconjurător.


Foliile anticondens au rolul foarte important de a prelua și dirija în sistemul de jgheaburi și burlane condensul apărut pe fața inferioară a panourilor de tablă, evitându-se astfel infiltrațiile în structura acoperișului și implicit deteriorarea acestuia. Acoperișul condensează foarte mult și de aceea putem afirma că folia anticondens este un accesoriu important al acoperișului, deseori neglijat.


office@durra.ro

0722 113 669


10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page