top of page

Trecătorul

O afacere de familie cu 40 de angajați







Anii ’90 au fost dificili pentru toate familiile din România, închiderea fabricilor și pierderea locurilor de muncă a fost un eveniment care a generat nesiguranță în rândul populației. Familia Blîndu nu a făcut excepție, dacă fabrici nu mai erau, ceva trebuia făcut. Comerțul ambulant prin piețe a fost pentru mulți prima opțiune, așa că fără un capital foarte mare și fără cunoștințe de economie a început aventura Trecătorul. în 1994, Trecătorul era un magazin de 12 mp. în Burdujeni, stația Orizont, de acolo și numele.






Chiar dacă afacerea era una de familie, a venit natural momentul în care se punea în discuție dezvoltarea. În 2003 achiziționăm un teren pe care, cu mari eforturi, am ridicat un spațiu pentru a îmbunătăți serviciile și pentru a diversifica gama de produse.


Poate nu am făcut-o niciodată, dar acesta este momentul în care vrem să le mulțumim atât furnizorilor, cât și clienților noștri pentru înțelegerea de care au dat dovadă în acele monente dificile pentru businessul nostru. 2007 înseamnă pentru noi încă o transformare, de data asta una administrativă.


Ștefan Blîndu preia afacerea de la seniorul familiei, continuând cu succes diversificarea gamei de produse și dezvoltarea unei rețele de distribuție a mărfurilor în județul Suceava și în județele învecinate. Cei 40 de angajați actuali sunt oglinda succesului de 25 de ani a afacerii și un barometru al importanței acestui business pentru zona noastră.




Anul 2019 ne găsește cu noi idei de dezvoltare și cu proiectul de construire a unui nou depozit, o transformare care sperăm să fie cel puțin la fel de benefică, după cum au fost cele de până acum.




12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page